Spirit

Spirit er en vallak på 6 år. Han er flot med hans rød-brun gylden pels. Spirit har en hvid Stjerne i panden.
Han er altid nysgerrig og stikker sit hoved i alting. Det kan give nogle problemer, fordi han ikke har en særlig fornemmelse for, hvor stor han egentlig er, med sine 155cm.
Med sin unge alder har Spirit stadig mange ting at lære, derfor kan han godt virke uopdragen af og til. Men det handler mere om uvidenhed. Han har derfor brug for en forstående og lærrige rytter eller hjælper.
Der er intet ondt i ham og han har den sødeste personlighed, der smelter de flestes hjerter, når man lærer ham at kende.
Spirit elsker at lave noget og blive snakket med. Han tager ting i sit eget tempo, hvilket ofte går ret langsomt, derfor skal han nogle gange mindes om at han ikke skal gå helt i stå. ;-)

Speedy

Speedy er en tyk lille dame på ca. 110cm. Hun er brun med sort man og hale, og en kæmpe mave.
Speedy er nem at arbejde med og lytter altid til hvad man siger, derfor er hun god til nybegyndere.
Speedy lever sjældent op til hendes navn - men hun får dog altid fart på, hvis Sascha går sin vej, også når hun savner hendes bedste veninde Sacha. Hun vrinsker og kalder altid efter Sascha, når hun er væk.
Med sine snart 25 år, er hun en dame der tager tingene i et roligt tempo, hvor selv den mest uøvede kan følge med. Selvom hun nogle gange fremstår lidt vrissen, er hun sød og dejlig når man først har lært hende at kende. :D

Farinelli

Farinelli er en super sød pony. Han kommer fra et andet ridecenter, hvor han har været elevpony siden han var 4 år gammel. Farinelli er nu 13 år.

Farinelli er 100% trafiksikker, også overfor mejetærsker, og han er god til alle ryttere, også den nervøse rytter. Han kan tulle rundt eller han kan se godt ud og ride en LA både i dressur og spring. Han har sprunget 140 i løsspringning, og er meget nem for begyndere på en springbane. Kan springe vand og fyld.

Farinelle er vallak, 140 cm høj, gode gangarter, og fin stamtavle. Godt sat sammen, meget harmonisk.

Sacha

Sascha er en sød lille hoppe på ca. 112cm. Hun er brun med en tyk og vilter sort man. Med sin lidt for store mave og tålmodige gemyt, er hun en skøn pony, som alle kan ride.
I stalden er hun en engel, fordi hun altid står stille. Med hendes bamsede pels kan man bruge lang tid på at nusse om hende. Sascha ser ofte sur ud, men det skal man ikke tage fejl af - hun elsker at blive snakket og nusset om!
Sascha er god til nybegynder, fordi hun altid følger efter trækkeren eller ponyen foran hende. Til gengæld kan man få problemer med at få hende til at gå forrest, fordi hun vil kunne finde på at gå efter ridelæreren i stedet.
Hun går for det meste godt frem, men i et tempo alle kan følge med til. Hun er altid nem at få til at stoppe eller sætte i gang, men når man skal have hende i galop skal man være opmærksom på hun godt kan snyde lidt og kun galopere på forbenene.
Som man kan se på hendes mave er hun vældig glad for mad :D

Opgaver ved pasning af elev ponyerne

Morgenwrap og vandtjek

Den lille trillebør i skuret er fyldt med wrap og den tømmes over i wrapkassen og/eller wrapnettet udenfor eller i nettene i rundbuerne.

Det kontrolleres, at der er vand i de to vandkar ved rundbuerne. Hvis bolden er frosset fast og den ikke kan løsnes, er man nød til at tage et vandkar fra skuret og fylde den med vand. Vandet kan hentes ved stalden eller ved køkkenet. Ved frostvejr er der vandposer i stalden, som lægges i en trillebør og fyldes med vand og tømmes over i vandkaret på elev ponyernes fold.

Eftermiddagswrap, foder og vandtjek

Den store grønne trillebør i skuret er fyldt med wrap og den tømmes om vinteren over i nettene i rundbuerne og om sommeren i wrapkassen og/eller wrapnettet udenfor.

Vitaminpiller er hældt op i foderspandene, som står i fryseren i forrummet til stalden. Giv elev ponyerne ca. 3-4 vitaminpiller per pony. Du må gerne tage vitaminpillerne fra den sorte vitaminspand i fryseren og håndfodre ponyerne med vitaminpillerne på marken. Hvis du tømmer spandene må du gerne fylde nye vitaminpiller i og lægge en fortløbende dagsseddel i den øverste spand. Dagssedlerne ligger i en lille spand i fryseren i en plastlomme.

Når elev ponyerne ikke er i arbejde, undervisning eller anvendes som parts ponyer, skal de ikke have supplerende foder men kun vitaminpiller.

Se beskrivelsen af vandtjek under morgenwrap.

Fjerne hestegødning og vandtjek samt fylde trillebøre med wrap

Der fjernes hestegødning fra rundbuerne og på arealerne rundt om rundbuerne, men ikke på markerne.

Begge trillebøre i skuret skal fyldes godt op med wrap, så de er klar til fodring morgen og aften. Wrap er placeret på vest siden af ridehallen, er klar til at bruge, men pakket ind med en grøn presenning.

Se beskrivelse af vandtjek under morgenwrap.