Dressur

Ridning er ikke bare det at ride på en hest. Indenfor ridning findes nemlig flere forskellige discipliner, herunder dressur ridning. Dressur ridning handler om balancen og samarbejdet mellem hest og rytter, og det at blive til en enhed. Dressur er en meget klassisk og elegant disciplin, hvor hesten og rytteren skal bevæge sig som en helhed. Oftest kan dressur se let og nemt ud, og det er nemlig hele ideen bag - det skal nemlig se så elegant og let ud som muligt, men det er det slet ikke. Dressur er hårdt og svært, og det handler i stor grad om at skabe et samarbejde og en tillid til hesten, før den vil arbejde på den måde for rytteren. 

Dressur er en konkurrenceform, hvor hestens lydighed, smidighed i bevægelserne, fysik og evner bedømmes, ligesom rytterens opstilling og samarbejde med hesten vurderes af dommerne. Øvelserne skal udføres i en hensigtsmæssig form, som bygger på hestens naturlige forudsætninger.

Denne disciplin er ofte blevet sammenlignet med klassisk ballet og bliver ofte betegnet som verdens sværeste sport, fordi der kræves så fantastisk mange kvaliteter af både hest og rytter. Under konkurrencen rides et program, hvor forskellige gangarter og øvelser bliver bedømt ud fra en pointskala mellem 1-10. Helhedsindtrykket af hele ekvipagen bedømmes også, ligesom visse øvelser anses som særligt svære eller udslagsgivende.

Dressur er gradueret så sværhedsgraden af øvelserne stiger i takt med niveauet. Jo højere niveau der rides på, des sværere er det for mindre erfarne at bedømme de små finesser, der ligger til grund for pointene. 

I Fanø Rideklub underviser vi selvfølgelig i dressur, da det er grundlæggende for al ridning. Vi håber samtidig på, at få vores ryttere dygtiggjort, så de også kan deltage i vores stævner. 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk