Andre aktiviteter

Equikinetik

Equikinetik er et meget effektivt træningsprogram til heste for at opbygge muskler, opfundet af den tyske hestetræner Michael Geitner i 2013. Equikinetik programmet har spredt sig med stor succes i Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig, Sverige, USA, Brasilien osv.

Hestene bliver trænet i form af moderne isokinetisk intervaltræning, som forbedrer deres balance, koordination og kondition. 

Flere dyrlæger i Tyskland anbefaler allerede Equikinetik som rehabilitationstræning, f.eks. til heste med seneskader, gigt, EMS m.m. 

Vi er i Fanø Rideklub blevet introduceret til programmet af dyrlæge Brigitta Lundbak-Madsen, som har afholdt kursus i programmet. 

I Equikinetik arbejdes med hestene fra jorden i specielle intervaller. Hele træningen tager ikke mere end maks. 20 minutter om dagen og hestene skal have 48 timers pause derefter, fordi musklerne vokser i pauserne. Derfor bruger mange ryttere, som ikke har tid til at ride hver dag, eller som ønsker effektiv afveksling til deres træning, Equikinetik, for at holde hestens kondition og præstation ved lige. 

Equikinetik kan bruges til alle hestetyper og er nemt at gennemføre, om du rider LD eller Grand Prix i dressur, om du rider springning, western eller om du hygger i terrænet, rider gangheste, om din hest ikke er tilredet endnu eller gået på pension.

Equikinetik er genialt simpel og simpelthen genialt! 

Alina Wagner Pferdetraining - Kurse

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk